Frihet innan 40 ☼ Utdelningssoftaren
Skrivet onsdag 14 februari 2018

Sålt av Ratos och NIBE


Som jag skrev i ett tidigare inlägg så hade jag sålt av två bolag vilket är Ratos och Nibe Industrier.

Ratos är en riktig surdeg och aktien har inte gått bra på många år. Ägarna lyckas inte vända skutan helt enkelt och jag har tröttnat.

Nibe är ett bolag jag inte läst på mig tillräckligt mycket om, magkänslan tror inte på produkterna och aktien i sig är jag väldigt osäker om. Därav sålde jag detta bolag.
Istället fyllde jag på:
[Länk till resp. bolag]

*Jag köper mina aktier och fonder genom Avanza.


*Bloggen och detta inlägg innehåller affiliatelänkar.


Om det nu är någon som läser denna blogg så hörs vi kanske i kommentarsfältet. PS glöm inte att dela inlägget.↓☺
0 Läs mer »

Skrivet fredag 9 februari 2018

Lön och sparande [Januari 2018]

0

Först var det HM och nu nu stor del av hela börsen, för första gången sedan jag börjat investera i aktier och fonder så ligger portföljen back! Men jag fyller på som vanligt och har inte gjort några drastiska åtgärder som sålt av hela portföljen i panikens hetta.

Jag dock har sålt av två bolag men det var planerat, det tar jag i ett annat inlägg.

Bättre sent än aldrig, men här kommer årets första sammanställning av min lön och mitt sparande.Lön: 23.180Kr

Sparande:
Automatisk överföring till portföljen [12 500kr]: 54% av mina aktiva inkomster överfördes januari månad till portföljen.

*Jag köper mina aktier och fonder genom Avanza.


*Bloggen och detta inlägg innehåller affiliatelänkar.


Om det nu är någon som läser denna blogg så hörs vi kanske i kommentarsfältet. PS glöm inte att dela inlägget.↓☺
Läs mer »

Skrivet onsdag 31 januari 2018

Investeringar [Januari]

0

Första månaden av 2018 är snart avklarad och portföljen blöder! Eller ja, HM blöder. Usch att se sina investerade pengar att sjunka så drastiskt som det gör. -29,26% hos mig, äckligt! 

- Men jag har inte paniksålt och jag känner fortsatt tro om bolaget efter rapporten. 
Eller kan det vara så att jag just nu ligger i "Förnekelse stadiet" ? 😉Det finns ett citat som lyder "Det är när det är blod på gatorna som man ska handla på sig tillgångar, även om blodet är ditt egna."Jag behåller.
Nog om HM och vidare till vilka bolag jag fyllde på som årets första investeringar.
Vilka bolag fyllde jag på?


 • Kopparbergs
 • Intrum
 • Castellum
 • Atlas Copco
 • Hufvustaden
 • Hennes & Mauritz
 • Betsson
 • Axfood
 • Alfa Laval
 • ABB
 • Realty Income Corp 

Det får räcka för denna gång =) . Im' out!


*Jag köper mina aktier och fonder genom Avanza.


*Bloggen och detta inlägg innehåller affiliatelänkar.


Om det nu är någon som läser denna blogg så hörs vi kanske i kommentarsfältet. PS glöm inte att dela inlägget.↓☺
Läs mer »

Skrivet fredag 26 januari 2018

Min hyra är nu 446kr per månad

2
Min hyresgäst som har hyrt vardagsrummet de senaste fyra åren har som sagt flyttat ut. Sedan dess har jag då letat för fullt efter någon vettig person som jag kan tänka mig bo med och därmed hyra ut till. Av 20- 30 svar per dag så är kanske 1-2 personer vettiga, så det var inte en lätt uppgift, det såg liknande ut för fyra år sedan. Idag har jag iallafall skrivit kontrakt med en person så jag hoppas allt är klappat och klart. Man vet ju aldrig med folk, men jag hoppas det går bra. Jag tror och hoppas att jag har hittat rätt och min magkänsla säger att han är ordentlig. Framtiden får utvisa ;)

- Det viktigaste är att lägenheten hålls ren och att hyran betalas i tid.I samma veva då jag lade ut annonsen om uthyrning av rummet så passade jag på att höja hyran med 725kr för rummet. Jag sänker då min egna boendekostnad ganska rejält.
Från 1171kr månaden till 446kr per månad.

Total boendekostnad:
2.090kr till 1.365krBredband, el och försäkringar inkluderat.
- Inte illa pinkat anser jag själv!

(För att göra det enkelt: originalhyran för lägenheten ligger på 5446kr per månad. Jag hyr ut ett rum för 5000kr per månad och låter därmed hyresgästen stå för 92% av hyran).

Mina utgifter totalt sänks från 6000Kr till 5500Kr per månad (jämnar uppåt), då ingår alla utgifter.
* Alla boendekostnader inkl allt som EL, bredband och försäkringar.
* Mat, kläder, mobil och övrigt.

____________________________________________________________________________________________________________

Om det nu är någon som läser denna blogg så hörs vi kanske i kommentarsfältet. PS glöm inte att dela inlägget och hela bloggen. ↓☺
Läs mer »

Skrivet onsdag 17 januari 2018

Sär skrivning

0
"JUST NU HAR VI PROBLEM MED VÅRT KASSA SYSTEM

ENDAST KONTANTER FUNGERAR JUST NU

VI BEKLAGAR DETTA"


- Jag hade egentligen inget nyårslöfte annat än att jag inte ska börja snusa igen. Jag ska iallafall försöka skriva mina blogginlägg lite mer professionellt, utan massa stavfel och utan särskrivning. Jag vet att mina texter är fruktansvärt slarvigt skrivna och det är något jag ska tänka på framöver. För jag håller helt med om att det är irriterande att läsa massa text med en massa särskrivning och stavfel.


”RÖK FRITT”. Du står där och ser dumt på skylten i det fullsatta caféet. Din hjärna arbetar på högvarv, och efter ett litet tag vänder du dig till en förbipasserande servitris och frågar försiktigt: ”Ehh...får man röka här?” Servitrisen, som är utled på sitt arbete och på dumma frågor, himlar med ögonen och snäser: ”Läs på skylten där borta!” 


Känner du igen dig? 


Har du fått inbjudningskort med uppmaningen ”Kom ut klädd”? Eller har du bestört rusat ner till stadskärnan efter att ha läst annonsen ”Häst skjuts på torget idag 14.00”, för att med hjärtat i halsgropen upptäcka att hästen såg ut att må riktigt bra för att vara dödsdömd, den hade till och med en liten vagn med glada barn i bakom sig. Fick du hoppfulla svar från en ”Brun hårig man”, en ”Sjuk gymnast” samt en ”Full vuxen kamrer” på din kontaktannons? Föll du för reklamen ”Missa inte de senaste stora kassa succéerna”? 


Särskrivningssjukan härjar. Tidigare trodde man att sjukdomen endast existerade hos icke utbildade, påverkade och analfabeter med en riktigt taskig förkylning, men en nyligen genomförd forskning visar att sjukdomen frodas ända uppe i samhällets övre skikt. Ta butikerna som exempel. Var annars kan du hitta ”Kul potatis”, ”Kalv lever skuren i tunna skivor”, ”Snabb mat”, ”Sex filmer från hela världen” eller ”Skum permanent”? På klädavdelningen står det textat ”Helly Hansen super under ställ”. Du tittar till en gång extra under stället och funderar på om det verkligen är bra reklam för butiken att låta folk kröka till där. Det visar sig att kläderna även är märkta med etiketten ”Hand tvättas separat”, men en förklaring till varför man inte kan tvätta båda händerna samtidigt ges inte. Ett par byxor saluförs med orden ”Sten tvättade Levis jeans”. ”Det var snällt av Sten”, mumlar du för dig själv och fortsätter vidare in i butiken, där det säljs ”Jesus sandaler”, som ser förvånansvärt hela och rena ut för att vara tvåtusen år gamla. 


Vid mejerihyllorna står det stolt textat ”Vi har sprätt ägg”. ”Jaså, har ni gjort det?” tänker du konfunderat och lägger ner en ”Skum tomte”, en ”Rak apparat”, en ”Paj form”, och en ”Halv akustisk gitarr” i varukorgen. Ovanför kylen står det ”Här har vi folk öl och läsk”, och batterireklamen skryter om att de ”räcker mycket längre än vanliga brunstens batterier”. På väg mot kassorna funderar du på att köpa en ”Fasad flagga” men avstår eftersom du inte vet varför folk skyr den. 


När du ska betala står det skyltat ”Vi behöver tio öringar”. Du funderar på om butiken blandat ihop fiskdisken med kassan, men tröstas av att butiken enligt sin reklam i alla fall har ”Svensk talande personal med grund utbildning”. Utöver detta är personalen tydligen även utbildade i andra saker, för i reklamen står vidare ”Vi arbetar med fel analys”. 


När du lyft upp dina matkassar, förvånas du över att den ”Lätt majonnäs” du nyss köpt är precis lika tung som vanligt. På väg ut ur butiken blir du stående vid en anslagstavla, där det på några lappar står: ”Gul nackad fågel säljes”, ”Vilt bord 80 kr per person på Restaurang Full proppad”, ”Sjö nära tomt till salu”, ”Behöver du extra knäck på lovet?”, ”Fel sökning av din telefon, billigt” samt ”Tom dunkar, 50 kr”. Du undrar i ditt stilla sinne varför och vad Tom dunkar för någonting. 


En liten annons nere i ena hörnet fångar ditt intresse. ”Jag uppfyller alla sex önskningar”, säger en kvinna och ler så stort emot dig från papperet att hennes mungipor nästan möts i nacken. Hennes kläder kan i bästa fall misstas för ett brett skärp. Du suckar och tänker ”När jag var liten var det minsann bara tre önskningar. Fast det var kanske andra sorters sagor”. 


Utanför entrén står det ”Vi har öppet mellan dagarna”, och strax bredvid en skylt med texten ”Håll platsen flyttad”. Eftersom du tänker ta bussen hem så stannar du till, plockar fram busskortet samt funderar över vilka medborgare som hela tiden envisas med att flytta tillbaka hållplatsen till det ursprungliga stället. 


På bussen hem finns en liten skylt som säger ”Vi tar inte emot tusen lappar”. Du begrundar detta och kommer fram till att upp till 999 samer alltså går att klämma in i fordonet, även om några får trängas bakom något som presenteras som ”Skum släckare”. Du betalar din biljett och läser texten ”Växel i retur skål”. ”Skål på er själva” säger du till busschauffören och varnar honom för att dricka i tjänsten. 


Visst känner du igen dig? Särskrivningssjukan sprider sig snabbare än skvaller på en syjunta. Innan vi vet ordet av kommer samhället att vimla av folk som är kända som ”Sjuk sköterska”, ”Er sättare”, ”Full värdig medlem”, ”Halv bror”, ”Ensam stående kvinna” eller ”Lätt stött domare”. 


Så våga visa fram fötterna och skriv ihop orden eller stava med bindestreck innan vårt moders mål glöms bort av någon lat mask och sur puppa som inte är svensk älskare.


____________________________________________________________________________________________________________

Om det nu är någon som läser denna blogg så hörs vi kanske i kommentarsfältet. PS glöm inte att dela inlägget och hela bloggen. ↓☺
Läs mer »

Skrivet lördag 13 januari 2018

"Coolest monkey in the jungle"

2


Det som händer inom Hennes & Mauritz är just det hyckleri jag inte tycker om. Vänsterhycklarna skriker och gamar om rasism.
Vänsterkräken och huliganerna som nu förstör butikerna runt om i Sydafrika är inte ens i närheten av att kunna kalla sig själva apor.
Apor beter sig inte som som idioter som dessa jävlar gör.

Jag förstår inte ens hur man kan få upp tanken att tröjan är rasistisk och få in ordet "apa" i huvudet när man ser denna söta pojk.

- Rasismen finns hos dem som uppfattar tröjan som rasistisk. Punkt
Grabbens mamma har varit ute och sagt
” lägg ned snacket”.

Den antirasistiska rörelsen ger sig dock inte, utan har börjat trakassera mamman på hennes privata Instagram där man även kan få se många av pojkens kollektion genom hm.

"Din mamma är en dum bitch", skriver en person till en bild på sonen. 
"Du har en korkad värdelös mamma", skriver en annan."

- Jag blir så trött på alla dessa "PK-eliter" som tror sig värma om allt och alla. Men de ser inte att det är de själva som står för rasismen i samhället. Det är de som är så besatta av hudfärg!

Jag blir så äcklad, fy fan!

All heder till HM, pojken och familjen till pojken som står upp för sina bilder och kläder!

Förövrigt, sjukt snygg tröja! 

____________________________________________________________________________________________________________

Om det nu är någon som läser denna blogg så hörs vi kanske i kommentarsfältet. PS glöm inte att dela inlägget och hela bloggen. ↓☺
Läs mer »

Skrivet torsdag 11 januari 2018

Årets första inlägg [Januari 2018]

0

God fortsättning på er där ute. Vi är inne på 2018. För ett halvår sedan så gav jag det en chans att resa tillbaka till min hemstad i Sverige för att ta mig en fasttjänst på natten. Nu har jag iallafall bestämt mig att säga upp mig från den tjänsten och för att resa tillbaka till Norge för att arbeta inom bemanning igen. Mycket friare liv det där alltså 😊 . Sedan är det så att sjukvården i Sverige är katastrof. Sedan känns det inte alls bra att betala skatt till denna politiken Sverige, USCH!

- Snart ska allt ändras på det stället jag är på med nya chefer osv så jag passar då på att lämna stället då jag kan sätta min högra fot på att det inte blir bättre iallafall.


- Jag håller även på med att försöka finna en ny inneboende till min lägenhet då min nuvarande ska flytta. Så innan jag lämnar min uppsägning så måste jag ha hittat en ny person som vill bo hos mig.

Absolut senast är att jag lämnar uppsägningen slutet av januari för att sedan arbeta mitt sista arbetspass sista februari. (Jag tillägger: Jag ska fortsätta arbeta, men tillbaka till Norge och bemanningen där borta) Fasttjänst / tillsvidaretjänst är INGET för mig. Nu vet jag det till 100%

Sparandet och investeringarna ska fortsätta som vanligt!

I veckan har jag även helt
 •  sålt av Didner & Gerge Aktiefond och fyllde på dessa pengar i Spiltan aktiefond.
Anledning är att jag har lite många fonder för min budget och avgiften i denna är även dyr, annars gillar jag fonden. Har lagt den som bevakning för framtiden iallafall.
 • Bytte ut länsförsäkringar Global Indexnära till Swedbank Robur Access Global.
Anledningen var den gömda avgiften på 2% denna fond kan ha vid köp och sälj. Skärpning.
Gör om, gör rätt.


Ett stort hat jag har är när människor inte är ärliga. Så om ett företag döljer uppgifter, företagsägare säljer sina aktier innan ett ras utan att berätta för sina investerar vad som komma skall eller om en enda chefsindivid på ett bolag väljer sida inom politiken och använder hela bolaget för sprida sina personliga politiska syften. Ja då rasar jag i vrede.

Inget hat nu utan kärlek till livet och friheten som komma skall!

All lycka 2018____________________________________________________________________________________________________________

Om det nu är någon som läser denna blogg så hörs vi kanske i kommentarsfältet. PS glöm inte att dela inlägget och hela bloggen. ↓☺
Läs mer »

Skrivet söndag 31 december 2017

Gott nytt år alla investerare där ute! [Årets sista inlägg; December 2017] PS 6.245,2% UPP!

2


Då har jag avverkat (förhoppningsvis) årets sista nattpass och ska gå och lägga mig så jag orkar med tolvslaget, så får detta inlägg bli allt i allo då jag inte hinner sitta med detta i eftermiddag.

Jag brukar även dela upp inläggen lite mer.
But who cares? Im' the bos, right.

Hur har då året sett ut för portföljen för mig detta år? Det såg iallafall bättre ut innan hm snubbla på en bananskal och fortsätter snubbla över sina egna ben, men i stort sett avslutas året OK.

Ska man jämföra med ett bankkonto så ska jag absolut inte klaga ☺
Vi börjar med mina inkomster och utdelningar för december!

Lön: 19.307,00Kr

Utdelningar: 


Boston Pizza Royalties Income Fund
Starbucks Corp
Johnson & Johnson
NorthWest Healthcare Properties REIT
Realty Income Corp
Coca-Cola Co

Totalt utdelningar: 203,47 kr

Det ger en ökning på 33% om jag jämför mot förra året i december! *Klapp på axeln*

- Total inkomst december:  19.510,47 Kr


Överfört 12.500 kr och återinvesterat utdelningen på; 203,47 kr

Totalt investerat december 2017: 12.703,47 kr

- Sparkvot December: 65%

Hur har då portföljen utvecklat sig 2017?


Fonderna:
De Svenska aktierna:De utländska aktierna:Utveckling alla konton:
Utveckling på 6.07% . Jag hade såklart hoppats på en bättre utveckling men förhoppningen är att bolagen jag investerar i är undervärderade hehe. 
Inte många sparkonton som ger över 6% i avkastning i heller för den delen. 


Sparkvot 2017: 53,16%

- Utdelningen, hur har den sett ut för i år? 
Utdelningen är för mig den viktigaste punkten då det är den jag kommer leva av inom tio år.

För 2017 har jag fått en total utdelning på 4.228, 43 kr.
Det ger en ökning på 6.245,2% från föregående år! Vilket jag då fick 67 kr på slutet av året av mitt första investerarår ;).


- Spåkulan som kan ses under fliken "utdelningar" visar även att jag för nuvarande kommer få en utdelning på 3.932,27 kr i månaden år 2028.

Med det sagt önskar jag er alla ett GOTT NYTT INVESTERARÅR! 💝

_________________________________________________________________________________'___________________________

Om det nu är någon som läser denna blogg så hörs vi kanske i kommentarsfältet. PS glöm inte att dela inlägget och hela bloggen. ↓☺
Läs mer »

Skrivet torsdag 28 december 2017

Investeringar December [Årets sista]

0

Årets sista investeringar är nu gjorda.
Det har varit en ganska turbulent månad med en hel del röda siffror.
Bolagen nedanför förutom de utländska står alla på rött i min portfölj
(Hennes & Mauritz står också på rött med ett gav på 201,40 men fyllde ej på i detta bolag).Svider såklart lite i magen men då jag tror på bolagen på sikt så fortsätter jag fylla på i bolagen. Men det är väl en känsla man får lära sig att ta, för jag kan tro att vi har tuffare år framför oss. Jag ska börja läsa på desto mer om varje bolag så jag inte börjar sälja på impuls eller köpa för den delen. Är man påläst om bolagen och tror på dom på sikt, så får man tänka att det är reapriser på bolagen och fylla på så man får högre utdelning.

- Årets sista investeringar fick bli nästan alla bolag som stod på rött denna månad. Från och med nästa år ska jag vara mer strikt om att jag ska fylla på varje bolag i portföljen även de som står på plus med en viss typ av summa och hålla koll på courtageavgiften. Speciellt nu när man kan se courtageavgiften på Avanza innan man handlar, toppen funktion!
Men visst, dyker det upp tider då man tycker sig kan handla billigt i ett visst bolag så kommer jag slå till.____________________________________________________________________________________________________________

Om det nu är någon som läser denna blogg så hörs vi kanske i kommentarsfältet. PS glöm inte att dela inlägget och hela bloggen. ↓☺
Läs mer »

Skrivet söndag 24 december 2017

God jul på er investerare ☺ [Sagan om tomten]

0
Då är det julafton idag! Jag ska snart göra mig i ordning och ta mig till mina föräldrar. Det brukar ändå vara ganska så lugnt denna dag, jag behöver aldrig åka flera mil för att ta mig någonstans då vi bor i närheten av varandra. Presenter blir det endast till de absolut närmaste och oftast delar jag också det med mina andra syskon, så det blir aldrig några stora summor det handlar om. 
Att "byta" pengar med varandra är totalt onödigt anser jag, men något litet får mina föräldrar från oss barn iallafall. Sedan om man skulle få något från någon annan får de väl ge det, men jag håller mig strikt till de närmaste.

Mycket och god mat väntas!


Önskar er tid till att njuta av julen! Lussekatter, pepparkakor, skratt och julklappar! God Jul!🎄🎅🤶🎄


Sagan om Tomten


____________________________________________________________________________________________________________

Om det nu är någon som läser denna blogg så hörs vi kanske i kommentarsfältet. PS glöm inte att dela inlägget och hela bloggen. ↓☺
Läs mer »